Onze collega's aan
het woord

Wie kan je een perfect beelden schetsen van onze familiale sfeer en leuke groepsdynamiek? Onze collega's natuurlijk! Enkele collega’s delen geheel eerlijk hun ervaring over ons. En wat blijkt? We zijn een aangename partner en een nog toffere werkgever! Ontdek hieronder waarom.

Febe Louage, Manager International bij Vandelanotte, nam deel aan de eerste editie van Working With Friends in Londen. Dat is een initiatief om young professionals van verschillende Europese accounting- en consultingbedrijven te laten samenwerken. 

"Tijdens de eerste ontmoeting ter plekke voelde het meteen aan alsof we elkaar al jaren kenden. Was dit door onze gezamenlijke liefde voor fiscaliteit of door de gezamenlijke liefde voor de heerlijke Londense biertjes, wie zal het zeggen…" 

Lees hier alles over de ervaring van Febe.

Benieuwd hoe jouw traject als Junior Auditor er kan uitzien? Maak kennis met Arno! Hij vertelt je graag hoe zijn eerste maanden bij Vandelanotte zijn verlopen.  

"Ik heb al heel veel opleidingen gevolgd. Die zijn vooral gericht op de taken waar we nu of in de toekomst mee zullen bezig zijn. Bij alles wat we doen krijgen we uitleg: hoe moet het gebeuren, wat wordt er verwacht en op welke zaken kan je botsen."

Meer weten? Klik hier.

Als Corporate Finance adviseur is Hans 100% betrokken. Hij helpt zijn klanten immers om - vaak moeilijke - beslissingen te nemen. Verder moet hij voor zijn dossiers geregeld afstemmen met andere afdelingen binnen Vandelanotte, samenwerken is de sleutel tot succes!

Geen idee wat Corporate Finance precies is? Lees dan hier het volledige verhaal van Hans.

Bij Vandelanotte krijg je de nodige vrijheid en begeleiding om je eigen carrièrepad uit te stippelen. Daar is Ana het beste voorbeeld van. Zij is gestart als accountant, maar heeft ondertussen de switch gemaakt naar recruiter. Een parcours dat op het eerste gezicht niet vanzelfsprekend lijkt, maar waar Ana nog altijd heel blij mee is.

Het volledige verhaal van Ana vind je hier.

Maak kennis met Margaux, onze immer enthousiaste accountant uit ons kantoor in Brugge. In 2015 vervoegde ze ons team. Sindsdien is haar passie voor accountancy en fiscaliteit alleen maar gegroeid. Maar wat houdt de job van Margaux precies in? En wat vindt ze nu eigenlijk zo leuk aan haar job?

Het volledige verhaal van Margaux lees je hier.

Lana is sinds mei 2021 aan de slag bij Vandelanotte als Senior Advisor op de afdeling HR Solutions. Deze afdeling was haar voorheen niet onbekend. Tijdens haar carrière als HR Consultant zag ze die naam regelmatig opduiken in het netwerk van haar klanten. “Vandelanotte HR Solutions werd vaak in één adem genoemd met een kwaliteitsvolle dienstverlener, een echte krak in het vak. Toen ik hoorde dat een medestudent uit mijn opleiding er vandaag nog steeds werkt, was ik getriggerd om Vandelanotte op te zoeken en contact te leggen. Uiteindelijk heb ik dan ook de overstap gemaakt en van die beslissing heeft Lana nog geen seconde spijt gehad”, legt Lana uit.

Benieuwd naar hoe Lana haar tijd bij Vandelanotte ervaart? Lees het volledige artikel hier.

Meet Carlo! Een aantal maanden geleden startte hij als werkstudent bij het accountancyteam in ons kantoor in Antwerpen. Een boeiende periode waar hij graag wat meer over vertelt!

"De werksfeer vind ik super, leerrijk en familiaal. Leergierigheid wordt hier enorm geapprecieerd. Er wordt altijd tijd vrij gemaakt om vragen te beantwoorden. Ik krijg voldoende ruimte om het werk te leren kennen en mee te groeien in het team. Mijn taken zijn erg divers, dit maakt het werk erg boeiend."

"Ook naast het werk leer ik de collega’s beter kennen. Regelmatig vindt er op vrijdag een afterwork plaats. Dan heffen we met de collega’s een glas op het weekend. Zo’n initiatieven bevorderen echt wel de groepssfeer."

"Als ik terugblik op de afgelopen periode, heb ik enorm veel inzicht gekregen in de wereld van Accountancy. Ik ben meer oplossingsgericht gaan werken. Ik weet nu ook zeker dat ik verder wil gaan in Accountancy. Een doel in de toekomst is om de titel van erkend boekhouder te behalen en me verder te verdiepen in het vakgebied."

Net als Carlo starten als werkstudent bij Vandelanotte? Neem dan contact op met onze recruiters!

Maak kennis met Yana De Cort. Sinds maart liep ze stage op de accountancyafdeling in ons kantoor in Antwerpen. Een leerrijke periode waarin ze de theorie kon omzetten in de praktijk. Na haar stage heeft Yana nog grootste plannen…

“Vanaf dag één voelde ik me meteen echt ‘part of the team’. Wat mij is opgevallen, is dat ik niet behandeld werd als een stagiaire, maar als een volwaardige collega. Je krijgt bij Vandelanotte de ruimte en de tijd om te leren en te groeien. De stagebegeleider was een vertrouwenspersoon waar ik steeds bij terecht kon. Indien er toch dingen waren die ik graag gedaan zou hebben, zou daar zeker rekening mee gehouden worden.”

“Sinds mijn stage heb ik op werkvlak een bepaalde zelfzekerheid ontwikkeld. Dat had ik voorheen veel minder. Ik ben enorm gegroeid qua kennis in het vak. Je hebt door je studies wel een bepaalde achtergrond, maar nu zijn alle puzzelstukjes mooi in elkaar gevallen. Zeker bij het opmaken van een jaarrekening moet je rekening houden met alle aspecten van het vak. Eens dit samen komt, zet je enorm veel stappen voorruit. En neen, boekhouders zijn geen grijze muizen. Dat heb ik zeker mogen ontdekken 😉.”

“Ik twijfelde eerst om nog een jaartje aan de Fiscale Hogeschool te studeren. Ik vond het bij Vandelanotte zo fijn dat mijn keuze snel gemaakt was. Maar eerst ga ik een half jaar alleen rondreizen. Daarna start ik in februari met mijn job. Ik kijk dan ook enorm uit naar de komende periode!”.

Net als Yana stage lopen bij Vandelanotte? Neem dan snel contact op met onze recruiters!

Maak kennis met Julie, onze immer enthousiaste stagiaire op onze HR-afdeling. Julie studeert Organisatie en Management aan de Arteveldehogeschool. Afgelopen maandag ging ze haar laatste stageweek in. Hoe ze deze stageperiode heeft ervaren? Dat vertelt ze graag zelf!

"Mijn stage is enorm snel voorbij gegaan. Al van bij de start voelde ik mij meteen part of the team. Ik kon ook bij iedereen terecht met vragen. Ik kreeg al snel veel verantwoordelijkheden en de vrijheid om zaken op mijn eigen manier aan te pakken. Ik voelde ook gewoon heel veel appreciatie van de collega’s."

"Ik ben van nature iemand die heel graag babbelt. Tijdens de tweede week van mijn stage mocht ik mee naar een jobbeurs. Dat vond ik echt heel fijn, ik heb er leuke mensen ontmoet. Mijn stage heeft mij geleerd wat mij sterktes zijn en welk onderdeel binnen HR mij het meest interesseert. Ik heb zelfs talenten ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had! De stage was ook erg uitdagend waardoor ik vaak uit mijn comfortzone moest treden. Ik had het geluk om van alle aspecten binnen HR te mogen proeven. Elke week nam een andere HR-collega mij onder de vleugels. Zo heb ik enorm veel kunnen bijleren."

"Voor mij is Vandelanotte een onderneming waarbij je als starter op korte termijn heel veel kan bijleren. Er is heel veel inhouse kennis wat het mogelijk maakt om je in een bepaald vakgebied te specialiseren. Werknemers en klanten staan centraal. En ook de fun factor is niet onbelangrijk. Je komt terecht in een heel familiale werksfeer waar je je meteen thuis voelt. En alle leuke afterworks en de Vandelanotte-feestjes zijn natuurlijk ook mooi meegenomen 😉."

Net als Julie stage lopen bij Vandelanotte? Neem dan snel contact op met onze recruiters!

"Vandelanotte is een begrip in West-Vlaanderen (en intussen ook al veel ruimer). Ik volgde Vandelanotte reeds via LinkedIn. Eén van mijn vriendinnen was hier gestart na haar studies. Vandelanotte sprak me aan dus besloot ik om ook de stap te wagen."

"Het was niet evident om midden in een periode van strengere coronamaatregelen te veranderen van job. Maar ik werd erg warm ontvangen. De werksfeer is ontspannen en familiaal. Ik leer geleidelijk aan wat nieuwe mensen kennen en merk dat heel wat collega’s een goede band hebben. Ik tel af naar de eerste echte teambuildingactiviteit om iedereen wat beter te leren kennen."

"Ik ben actief als Social Legal Advisor in het kantoor in Brugge. Ik behandel sociaalrechtelijke dossiers in de ruime zin van het woord. Het sociaal recht is bijzonder uitgebreid en gevarieerd en dit maakt het ook zo leuk. Al staan ontslaggeschillen met een lichte voorsprong op plaats 1. Geen enkele werkdag ziet er hetzelfde uit."

“Ik zou Vandelanotte aanraden als een flexibele en moderne werkgever. Het persoonlijke groeipad van de collega’s is belangrijk. Het is bijzonder leuk dat groei en ontwikkeling mogelijk is. Dankzij de intern georganiseerde opleidingen ben je steeds op de hoogte van de laatste tendensen en verbeter je voortdurend je vaardigheden. Bovendien zorgt de flexibele werkregeling voor een goede work-lifebalance.”

Word jij de nieuwe collega van Elissa? Bekijk dan snel onze vacatures!

Onze teammanagers aan het woord

Onze senior consultants aan het woord

"Een vriend die ook Handelswetenschappen studeerde, begon te werken voor Vandelanotte. Zo hoorde ik voor de eerste keer de naam Vandelanotte. Ik deed vervolgens in 2021 een 11-weken durende stage in het kantoor in Aalst. Ik solliciteerde vervolgens voor een functie dichter bij huis. Momenteel ben ik Trainee Consultant Tax in het kantoor in Kortrijk."

"Tijdens mijn eerste maanden verliep alles vlot. Ik kreeg de kans om mijn collega’s goed te leren kennen en werd goed begeleid. Als starter kan ik altijd terecht bij één van mijn collega’s of bij mijn peter Bert. Ik word, als Trainee Consultant Tax, ingezet bij fiscale projecten. Hierbij krijg ik vaak vragen op vlak van vennootschapsbelasting, personenbelasting en btw. Je komt dus in contact met de verschillende domeinen van de fiscaliteit. En daar leer je op korte termijn veel over bij. Zelf behandel ik zeer graag fiscale vraagstukken over btw en vennootschapsbelasting."

"Op de Tax-afdeling is er een erg gemoedelijke werksfeer. We zijn een jong team en hebben allemaal ongeveer dezelfde leeftijd. Iedereen is erg open en je kan altijd bij een collega terecht. Daarnaast organiseert Vandelanotte ook tal van activiteiten naast de werkuren. Zo kan je je collega’s ook eens op een andere manier leren kennen. En dat vind ik wel een grote plus."

Word jij de nieuwe collega van Emiel? Bekijk dan snel onze vacatures!

Onze accountmanagers aan het woord

Joviale werkplek waar je op korte tijd snel kan groeien

Ik startte mijn loopbaan bij Vandelanotte als Junior Auditor. Mijn vader is klant bij Vandelanotte. Hij vroeg me eens mee naar een bespreking in het kantoor in Kortrijk. Daar verwees Sammy Nollet van de accountancy-afdeling me door naar de jobsite. Op de site vond ik meteen een vacature die mij interesseerde.

Tijdens de korte periode dat ik nu aan de slag ben bij Vandelanotte, heb ik al enorm veel bijgeleerd. Mijn collega’s op de auditafdeling staan altijd klaar om zaken uit te leggen. Ook de opleidingen in de VDL-Academy hebben me al heel wat bijgebracht. Het leukste aan mijn job vind ik toch wel de variatie. Het klantenbestand van Vandelanotte is erg breed. Dat maakt het meewerken aan projecten en audits zo boeiend en uitdagend. Als trainee word je constant getriggerd om bij te leren.

Verder wil Thomas ontdekken welk onderdeel van de audittak hem het meeste aanspreekt. “In deze fase van mijn loopbaan vind ik het vooral belangrijk om beter te worden in alles wat ik mag doen. Alle opportuniteiten die op mijn pad komen, neem ik graag mee.”

Waarom is werken bij ons zo tof?

Op tijd en stond is er ruimte voor een korte babbel met de collega’s. Dat maakt de werksfeer echt aangenaam. Kort samengevat is Vandelanotte een joviale werkplek waar je op korte termijn sterk kan groeien.

Word jij de nieuwe collega van Thomas? Bekijk dan snel onze vacatures!

Onze consultants aan het woord

Onze trainees aan het woord

Een groot familiaal bedrijf

Anderhalf jaar geleden startte ik als Advisor Accountancy bij Vandelanotte Antwerpen. Ik deed een aantal jaar geleden een vakantiejob bij Vandelanotte en daarna ook mijn stage. Uiteindelijk ben ik dan vast begonnen als accountant.

Als ik terugkijk op mijn parcours bij Vandelanotte, heb ik al ontzettend veel bijgeleerd. Op de toch wel korte tijd merk ik ook dat ik een grote groei heb gemaakt in mijn functie. Ik heb leuke dossiers waarvan ik de boekhouding op punt kan zetten. Dat is ook wat ik het liefste doe, naast het voorbereiden van de btw-aangiftes en het persoonlijk contact met de klanten.

Waarom is werken bij ons zo tof?

Vandelanotte is een groot bedrijf, maar de familiale waarden blijven merkbaar op de werkvloer. De sfeer tussen de collega’s zit goed. Ik kan bij mijn collega’s altijd terecht met vragen. Ook de praatjes aan de koffiemachine maken mijn dag goed.

Word jij de nieuwe collega van Anthony? Bekijk dan snel onze vacatures!

Onze vennoten aan het woord

Aan de slag bij Vandelanotte?