Vandelanotte Vragenvuur: hoe ziet de dag van Advisor Payroll Sarah eruit?

05 mei 2023

Ken jij Sarah Van den Driessche al? Sarah maakt sinds enkele jaren deel uit van ons enthousiast Payroll team in ons kantoor in Brugge. Voor wat kunnen klanten bij Sarah terecht? En wat vindt ze het leukste aan haar job? Ze vertelt het allemaal in een nieuw Vandelanotte Vragenvuur!

Sarah Van den Driessche

Sarah, de job van Advisor Payroll, wat houdt dat precies in?

Mijn job is heel divers. Enerzijds voer ik maandelijks de loonberekeningen uit voor de klanten van Vandelanotte. Daarnaast maak ik de vertaalslag van de sociale wetgeving naar de ondernemer toe. Dit betekent dat ik ondernemers help met al hun vragen over het in dienst nemen van medewerkers tot een eventueel ontslag, én alles daartussen. Ook ondernemingen die hun eerste werknemer in dienst willen nemen, geef ik gepast advies.

Zijn er bepaalde studievereisten voor de job?

Met een juridisch gerichte opleiding heb je een stapje voor, maar ook met een andere ondernemingsgerichte opleiding kan je de job uitoefenen. Zolang je maar een grote interesse hebt in sociale wetgeving.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn dag start met het openen van mijn mailbox en het nakijken van nieuwsberichten over wijzigingen in sociale wetgeving en ons loonprogramma. Naast deze routinetaken is elke dag verschillend. Zo staan er vaak calls met klanten gepland, moet ik nieuwe overeenkomsten opmaken of berekeningen uit dienst uitvoeren. En af en toe is er ook een outsource opdracht waarbij ik ter plaatse naar de klant ga. Taken die ik het liefst uitvoer? Het maken van loonberekeningen, de berekening van het vakantiegeld en de meer complexe opdrachten waarbij geanalyseerd en vergeleken moeten worden.

Hoe verloopt het contact met klanten én met jouw collega’s?

Het contact met de klant is zeer persoonlijk. Bij een outsource opdracht is het ook leuk om bij de klant ter plaatse te zijn, dit zorgt voor een nog dichter contact. Daarnaast heb ik veel internationale klanten. Zo gaat mijn talenkennis er ook nog op vooruit 😉.

Wij hebben een zeer hecht team en praten over meer dan alleen werk. Ons team is redelijk jong waardoor onze interesses gelijkaardig zijn. Over de middag maken we vaak een wandeling of lunchen we samen. Echt topcollega’s! En voor wat complexere zaken, steken we al gauw eens de koppen bij elkaar. Ik kom ook vaak in contact met andere diensten zoals Accountancy, Tax of International. Leuk om zo andere collega’s in het bedrijf te leren kennen.

Heeft het verhaal van Sarah je geïnspireerd? Check dan snel onze vacatures en misschien tot binnenkort!