Van typiste tot onthaalbediende: het levensverhaal van Conny bij Vandelanotte

17 maart 2023

2023 wordt een feestjaar voor Vandelanotte, want dan blazen we 75 kaarsjes uit! Voor deze mijlpaal gaan we even terug in de tijd en zetten we de Vandelanotte ‘anciens’ graag in de kijker. We trappen deze reeks af met ‘ons Conny’. Al 40 jaar een vaste waarde in het kantoor van Kortrijk. Hieronder vertelt ze je graag meer over haar tijd bij Vandelanotte.

“Ik herinner me mijn eerste dag bij Vandelanotte nog steeds als de dag van gisteren. Het was nogal hectisch (lacht). In 1983 startte ik bij Vandelanotte als typiste. Jaja, dat was toen nog een echte job. Dat heb ik altijd graag gedaan, veel afwisseling en drukte. Op mijn eerste dag kreeg ik een bureau en stoel toegewezen, met daarop een typmachine en rekenmachine. Ik kon er meteen invliegen (glimlacht). En de boodschap was: geen fouten maken, want dan moet je opnieuw beginnen. Dat was best wel een uitdaging. Wist ik toen veel wat actief en passief was en dan zwijg ik nog over de andere boekhoudkundige termen”, aldus Conny.

Sterke groei

Het Vandelanotte kantoor in 1983 kan je niet meer vergelijken met wat het nu is. 40 jaar en 20 vestigingen later, is Vandelanotte gegroeid van klein boekhoudkantoor tot een top 10 accountants- en auditkantoor in België. Conny herinnert het zich nog allemaal: “We zijn van een klein kantoor doorgegroeid tot een ware gigant. Als ik bedenk dat ik gestart ben met ongeveer 10 collega’s… nu zijn we met meer dan 580. Ongelofelijk! De intrede van de computer en de daar bijhorende digitalisatie was ook een enorme stap vooruit.

Ook Conny is door de jaren heen veel gegroeid in haar job. Ze begon als typiste, maar is intussen uitgegroeid tot onthaalbediende van het kantoor in Kortrijk. “Aanvankelijk zag ik het minder zitten om iedere dag aan het onthaal te zitten. En die telefoon opnemen ook. Maar nu weet ik dat dit echt wel een goede keuze was. Tot op vandaag de dag doe ik dit nog steeds heel graag”, vertelt Conny.

Zovéél mooie herinneringen

Conny heeft al veel mijlpalen meegemaakt bij Vandelanotte maar als we haar vragen naar haar favoriete mijlpaal, dan moet ze toch even nadenken. “Er zijn er eindelijk 3 die er uitspringen. De intrede van het faxtoestel is er één van. Dat was pas high tech in die tijd. Een blad in het toestel steken, op de knop drukken en weten dat de andere dat ontvangt. Fantastisch vond ik het. Daarnaast moest ik de werkuren van collega’s invoeren in het erp-systeem op de computer. Dat was ook een grote stap in die tijd. Maar wat er zeker bovenuit springt was de verhuis van ons eerste kantoor in Wevelgem naar het huidige kantoor in Kortrijk. Van een te klein geworden kantoor naar een grote, moderne ruimte. Die verhuis was toen een echte uitdaging.”

“Wat mij ook altijd zal bijblijven is mijn sollicitatie die ik had bij ‘mijnheer’ Roger (oprichter van Vandelanotte). Door de sigarenrook zag ik hem haast niet zitten op zijn bureau. Het waren duidelijk andere tijden (lacht). ‘Wat is jouw naam?’ en ‘Zou je hier graag werken’, dat waren zijn enige vragen. Wat wist ik toen of ik er graag zou werken, ik kende het kantoor eigenlijk niet. Maar het was dicht bij huis en ik kon er naartoe met de fiets. Ideaal dus, want toen had ik nog geen rijbewijs. Ik mocht meteen beginnen. Nu is de sollicitatieprocedure helemaal anders en worden de startende collega’s verwend met leuke gadgets.”

“Hoewel ik heel veel mooie herinneringen heb bij Vandelanotte, zal er toch altijd eentje blijven die erg zwaar is binnengekomen. De ziekte en het overlijden van onze collega Bart Cappelle. Dat was de eerste keer dat zoiets gebeurde in het bedrijf. We waren er allemaal erg van aangedaan.

Verdere ambities koestert Conny niet meer, want volgend jaar gaat ze met pensioen. Of ze daar naar uitkijkt? “Ik kan het eerlijk gezegd zelf niet geloven, het komt echt wel dichtbij. Ik kijk ernaar uit, maar zal het hier toch ook wel missen. Wat ik de komende tijd nog zal doen? Mij verder blijven inzetten iedere dag, zoals ik al 40 jaar lang hier doe. Dat is mijn ambitie”, besluit Conny.

Wil je ook een vaste waarde worden bij Vandelanotte? Bekijk dan nu onze vacatures en solliciteer vandaag nog.