Op restaurant met je CEO, een intimiderend idee?

17 mei 2024

In een bedrijf met meer dan 600 medewerkers is het bijna een utopie om te denken dat de CEO elke medewerker van elke afdeling kent. Of omgekeerd, dat je als medewerker sowieso de kans krijgt om persoonlijk in gesprek te gaan met de CEO. Bijna, want bij Vandelanotte proberen we van die utopie een realiteit te maken! Dat doen we onder meer door het organiseren van de “Vandelanotte Lunches”. Maar wat is daar zo bijzonder aan?

Vandelanotte Lunch

Tijdens een Vandelanotte Lunch schuift CEO Nikolas Vandelanotte de voeten onder tafel en dat in het gezelschap van een selecte groep van collega’s uit verschillende teams. Dat gebeurt niet in de refter van het kantoor, maar in een gezellig restaurant in de buurt. De groep wordt bewust klein en zo divers mogelijk gehouden. Een IT-er, een accountant en een personal assistant die samen op restaurant gaan? Het zou het begin van een goede mop kunnen zijn, maar bij ons is het eerder regel dan uitzondering!

Om iedereen de kans te geven om een Vandelanotte Lunch bij te wonen, maakt Nikolas zo’n twee maal per maand tijd vrij in zijn (we moeten eerlijk zijn) erg drukke agenda. De ene keer gaat de lunch door in de buurt van ons kantoor in Kortrijk, de andere keer kan dat in Brussel, Antwerpen of Doornik zijn. Ook nieuwe collega’s worden maximaal betrokken en krijgen via een uitnodigingsmail de kans om hun voorkeursmomenten of -periodes door te geven.

Dankzij de Vandelanotte Lunches leren onze collega’s niet enkel Nikolas beter kennen, maar ontstaat er ook interactie tussen collega’s en afdelingen die anders mogelijks weinig contact met elkaar hebben. Het is de ideale gelegenheid om verbondenheid te creëren, nieuwe ideeën te laten ontstaan en vragen te stellen die je anders niet kan of durft te stellen.

Emmely Debonnet, Marketing & Communications Officer: "Ik ging recent lunchen in het Parkhotel in Kortrijk, samen met Nikolas en vier andere collega’s. Het is  fijn om te voelen dat er echt naar ons geluisterd wordt. Tijdens zo’n lunch heerst er een informelere sfeer dan op de werkvloer. Er kan gelachen worden, maar je kan ook je vragen of bezorgdheden op tafel leggen. En het lekkere eten is natuurlijk mooi meegenomen!"

Nikolas Vandelanotte, CEO van Vandelanotte: "We zijn een familiale onderneming. Wie hier werkt, weet dat mijn deur vaak letterlijk openstaat. Maar om echt te weten wat er leeft binnen de afdelingen, wilden we toch een stapje verder gaan. Het idee van de Vandelanotte Lunch is ontstaan toen we als kantoor nog wat kleiner waren. Tegenwoordig komt er meer planning aan te pas, maar het blijft een ideale manier om mensen samen te brengen en nieuwe inzichten te krijgen."

Lijkt een lunch met de CEO jou ook helemaal niet angstaanjagend, maar net heel inspirerend? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures en wie weet schuif jij binnenkort mee de voeten onder tafel!