Jobstudent bij Vandelanotte: Eloise Hauspy

30 augustus 2023

In de vakantieperiode ontvangen we altijd enkele jobstudenten om onze afdelingen te versterken. Als jobstudent verdien je een centje bij en doe je ervaring op in het bedrijfsleven. Win-win dus! Benieuwd wat onze jobstudenten er zelf van vinden? Of wat hun takenpakket inhoudt? Je krijgt het te horen van Eloise Hauspy, die bijspringt op de afdeling Accountancy.

Eloise Hauspy

Dag Eloise, kende jij Vandelanotte al op voorhand?

Ik woon op vijf minuten rijden van het hoofdkantoor, dus ik passeer vaak aan het gebouw en kende het bedrijf wel. Normaal verdien ik een centje bij in de horeca, maar deze keer wou ik iets doen dat meer aansloot bij mijn studies. Ik heb net mijn tweede bachelor toegepaste economische wetenschappen (TEW) afgerond. De bedoeling is dat ik na mijn bachelor nog een master fiscaliteit volg. Na enkele mailtjes en een gesprek ter plaatse, kreeg ik te horen dat ik van 16 augustus tot 16 september als jobstudent mocht komen werken.

Op welke afdeling werk je en wat zijn jouw dagelijkse taken?

Ik werk op de afdeling Accountancy. Daar heb ik onder andere al afschrijvingstabellen moeten controleren en investeringen ingeboekt. Ik kom ook in contact met de personenbelasting. Mijn mama is boekhoudster en ik wil later ook iets in deze richting doen. Dankzij mijn vakantiejob kan ik al eens zien wat erbij komt kijken en hoe alles in z’n werk gaat.

Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende programma’s waar ik mee moet leren werken. Silverfin, ExactOnline, CompanyWeb, myVandelanotte … Ze bevatten allemaal documenten die ik nodig heb om mijn taken uit te voeren. Op school zie je dat wel in je cursus, maar in het echt is het toch nog anders. Gelukkig heb ik hier een goede mentor waar ik steeds bij terechtkan. Hij is zelfs speciaal naar een ander bureau verhuisd zodat hij me vlot kan helpen als ik een vraag heb.

Wat vind je zo interessant aan het beroep van accountant?

Een accountant doet zoveel meer dan enkel de boekhouding. Je hebt een grote verantwoordelijkheid tegenover je klanten. Veel accountants hebben extra opleidingen gevolgd waardoor ze over specifieke kennis beschikken of hun eigen specialiteit hebben. Je fungeert echt als vertrouwenspersoon van je klanten. Het is dus helemaal geen saai beroep, integendeel. Of ik nog wil terugkomen? In mijn masterjaar moet ik stage volgen, het zou zeker fijn zijn als ik dan terug bij Vandelanotte aan de slag kan!

In de voetsporen van Eloise treden? Neem dan hier contact op met onze recruiters. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!