Een vaste waarde voor onze klanten in Brugge: het verhaal van Ann

15 juni 2023
Ann Baele voor haar computer

2023 is een feestjaar voor Vandelanotte, want we blazen 75 kaarsjes uit! In het licht van deze mijlpaal gaan we even terug in de tijd en zetten we de Vandelanotte ‘anciens’ graag in de kijker. Ann Baele verdient na 38 jaar in dienst zeker en vast een plaatsje in deze rubriek.

“Ik ben eigenlijk niet gestart bij Vandelanotte, maar bij kantoor Van Geldre in Brugge. Dat was in 1985. Als typiste was het mijn taak om bijvoorbeeld lange brieven of balansen met verslagen uit te typen. Iedereen droeg een blauwe schort, het was precies alsof we terug op de schoolbanken zaten. Twee jaar later werd het kantoor overgenomen door Vandelanotte. Na de overname kreeg ik al snel meer verantwoordelijkheden.”

Inspringen waar nodig

Het kantoor van Van Geldre was een van de eerste overnames voor Vandelanotte. Ook voor Ann was dit een belangrijke gebeurtenis. “We kwamen terecht in een bedrijf dat heel wat meer mogelijkheden bood. De sfeer met de andere collega’s zat ook meteen goed. Als er iemand afwezig was, werd ik ingeschakeld om bij te springen waar nodig. Dit zorgde ervoor dat mijn takenpakket al snel werd uitgebreid met het indienen van btw-aangiftes, het opmaken van winstberekeningen, administratie … Door de verdere groei van het kantoor was dit uiteindelijk niet meer haalbaar en besloten we dat ik zou instaan voor het onthaal en de telefonie. Zo werd ik het eerste aanspreekpunt voor de vele klanten in Brugge, en dat ben ik nog steeds.”

Het eerste faxtoestel

“Voor de jonge generatie zal dit waarschijnlijk raar in de oren klinken, maar de installatie van het eerste faxtoestel was voor ons iets ongelooflijks. Plots konden we documenten van het ene naar het andere kantoor versturen.” (lacht) Natuurlijk is er veel blijven evolueren doorheen de jaren, zeker op vlak van technologie. De laatste jaren wordt er ook sterk ingezet op groei door overnames, dat doet me toch altijd weer een beetje denken aan mijn begindagen.”

Iets wat niet veranderd is, is de persoonlijke aanpak met klanten en collega's. Bij Vandelanotte wordt er geïnvesteerd in persoonlijke groei en teamsfeer. Ann kan dat beamen. “De jaarlijkse teambuildings en nieuwjaarsvieringen blijven onvergetelijk. In 2024 ga ik met pensioen, na meer dan 38 jaar in dienst bij Vandelanotte. Dat zegt eigenlijk genoeg over hoe goed de werksfeer hier is. Mijn ambitie? Ik zal er tijdens mijn laatste jaar nog alles aan doen om mijn steentje bij te dragen, zowel intern als extern.”

Wil je ook een vaste waarde worden bij Vandelanotte? Bekijk dan nu onze vacatures en solliciteer vandaag nog.