Een kwarteeuw bij Vandelanotte: Griet blikt terug op haar traject

25 september 2023
Griet Pelgrims

2023 is een feestjaar voor Vandelanotte, want we blazen 75 kaarsjes uit! In het licht van deze mijlpaal gaan we even terug in de tijd en zetten we de Vandelanotte ‘anciens’ graag in de kijker. Deze keer is het de beurt aan Griet Pelgrims, sinds 1998 actief in ons kantoor. Hieronder vertelt ze je graag meer over haar tijd bij Vandelanotte.

“Als Account Manager ben ik verantwoordelijk voor de vennootschappen en eenmanszaken van ondernemers en vrije beroepen. Ik ben ook de voorzitter van Vandelanotte Medici, een team van specialisten dat zich richt op de dienstverlening aan de medische sector. We maken huisartsen, specialisten, apothekers en (para)medici wegwijs in het fiscale en juridische kluwen van de zorgsector. Maar ook de artsen in opleiding worden niet vergeten. Omdat het financiële luik vaak ontbreekt in hun opleiding, vangen we dit op door praktijksessies en voordrachten te geven aan de universiteiten.”

Een hechte familie

“Van mijn eerste dag herinner ik me vooral nog het warme onthaal. Het was een vrijdag en dat betekende toen facturatiedag. Bovendien was het net de periode van de btw-aangiftes. De collega’s hadden het dus zeer druk, maar toch maakten ze tijd om mij op mijn gemak te stellen. De eerste collega die ik tegenkwam, was meteen heel hartelijk. Ik kreeg een koffie en mocht rustig wachten tot de rest van het team was aangekomen. Een andere collega vertelde mij dat er op vrijdag door iedereen een broodje werd besteld. Mijn boterhamdoos heb ik dan maar braaf terug weggestoken. (lacht) Die eerste gesprekken typeren de sfeer bij Vandelanotte. Het is alsof je terechtkomt in een hechte familie. Over de middag aten we altijd allemaal samen in de refter, zelfs meneer Koen Vandelanotte zat mee aan tafel.”    

Vandelanotte investeert sterk in de groei van zijn werknemers en van het bedrijf. Daar kan Griet over meespreken. “Als ik mijn eerste dag vergelijk met waar ik vandaag sta, dan ben ik enorm dankbaar voor de vele kansen die ik hier heb gekregen. Achter elke hoek wacht een nieuwe uitdaging. Dat maakt het zo leuk om bij Vandelanotte te werken, ook na al die jaren. Het is een dynamische omgeving waar je alle mogelijkheden krijgt om door te groeien en je eigen traject kan uitstippelen.”

Meerdere mijlpalen

“Ik werk dit jaar 25 jaar bij Vandelanotte en heb dus meerdere mijlpalen meegemaakt. Het aantal personeelsleden, vestigingen en vennoten is doorheen de jaren sterk gestegen. We zijn op verschillende vlakken, bijvoorbeeld op vlak van digitalisering, een voorloper geworden.”

Als je al zo lang ergens in dienst bent, is het soms moeilijk om één bepaalde herinnering uit te kiezen. Dat is bij Griet niet anders. “Iets wat mij altijd zal bijblijven is mijn eerste bedrijfswagen. Dat was toen geen mode bij de start van je carrière. Nu krijgen onze nieuwe collega’s een Audi A1 met onze herkenbare plussen op. Enerzijds is dat mooie reclame voor het bedrijf en anderzijds ben je als beginnende werknemer enorm trots op je eigen auto. Ook mijn reis naar Manilla, in het kader van de digitalisatering van de boekhouding en jaarrekening, zal ik nooit vergeten. Als laatste denk ik steeds met een warm hart terug aan onze stichter wijlen Roger Vandelanotte. Als hij een speech gaf op onze nieuwjaarsreceptie, werd de zaal muisstil. ‘Een Vandelanotte moet oud worden. Dat is verplicht’, is één van de bekende quotes van mijnheer Roger. Ook dat heeft hij kunnen waarmaken.”

Wil je ook een vaste waarde worden bij Vandelanotte? Bekijk dan nu onze vacatures en solliciteer vandaag nog.