Als jobstudent aan de slag bij Vandelanotte: Julien Prévost

02 augustus 2023

In de vakantieperiode ontvangen we altijd enkele jobstudenten om onze afdelingen te versterken. Als jobstudent verdien je een centje bij en doe je ervaring op in het bedrijfsleven. Win-win dus! Benieuwd wat onze jobstudenten er zelf van vinden? Of wat hun takenpakket inhoudt? Je krijgt het te horen van Julien Prévost, voor het tweede jaar op rij jobstudent bij Vandelanotte.

Jobstudent bij Vandelanotte

Dag Julien! We zijn benieuwd, wat studeer je?

Ik heb net mijn middelbare studies wiskunde-wetenschappen afgerond. In september start ik aan de KULAK, maar ik ben er nog niet helemaal uit welke richting het wordt. Ik twijfel tussen toegepaste economische wetenschappen (TEW) of handelsingenieur. Maar voor ik start aan de universiteit, werk ik nog vijf weken als jobstudent bij Vandelanotte.

Hoe ben je bij Vandelanotte terechtgekomen?

Mijn mama werkt al bijna 10 jaar bij Vandelanotte. Als Commercial Director helpt ze de commerciële werking binnen het bedrijf uit te stippelen. Ik vind het handig om in hetzelfde bedrijf te werken, want zo kunnen we carpoolen. Mijn zus is hier eerst begonnen als jobstudent, en ik ben haar gevolgd. Het is een leuk bedrijf om in terecht te komen. Alles is goed georganiseerd en bij vragen word je snel verder geholpen.

Wat zijn jouw taken als jobstudent?

Vorig jaar heb ik op de hr-afdeling gewerkt. Daar hielp ik vooral bij het voorbereiden van de startersdagen en het verwerken van administratieve gegevens van collega's. Dit jaar kan je me terugvinden bij de Commercial Assistants. Zij zijn de schakel tussen de klanten, de accountmanagers en de operationele teams. Een van mijn taken is het toevoegen van nieuwe contacten en prospecten in het administratiesysteem. Ik check ook of de bestaande gegevens nog kloppen. We zijn in volle voorbereiding om over te stappen naar een nieuw systeem, dus het is belangrijk dat alles correct wordt overgezet.

Zou je een job bij Vandelanotte aanraden aan andere studenten?

Zeker! Je krijgt een leuk en afwisselend takenpakket. Ik vind het ook belangrijk dat ik volle weken kan werken, en niet slechts enkele uren of dagen per week. Bovendien zijn de werkuren vrij flexibel. Ik moet elke dag 8 uren werken, maar verder kan ik mijn dag zelf een beetje inplannen. Vorig jaar ging ik bijvoorbeeld naar huis om te eten, nu neem ik mijn lunch mee naar kantoor. Zo kan ik vlotter doorwerken en is het geen probleem om 's avonds mijn sportactiviteiten in te plannen.

In de voetsporen van Julien treden? Neem dan hier contact op met onze recruiters. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!