7 redenen om voor een job als accountant te kiezen

02 juni 2023
Vandelanotte Brugge

1. Je bent dé vertrouwenspersoon van de ondernemer

Een goede accountant is onmisbaar voor elke onderneming. Je geeft financieel advies aan de zaakvoerder en helpt de bedrijfsvoering in de goede richting sturen. Je draagt dus enorm bij in het succes van een onderneming. Da’s mooi, toch?

2. Werkzekerheid gegarandeerd!

Wist je dat het beroep ‘Accountant’ in de top 10 van knelpunt beroepen in België staat (bron: Acerta)? Lang zal je niet moeten zoeken naar jouw droomjob, werkgevers staan te springen om boekhoudprofielen.

3. En neen, de job is niet met uitsterven bedreigd

De geruchtenmolen zegt al wel eens dat de job van accountant zal verdwijnen. Door de sterke digitalisatiegolf in de sector. Niets van aan! Waar de focus vroeger vooral lag op het inscannen van bonnetjes en het opstellen van de jaarrekening, is de job nu geëvolueerd naar een advies verlenende rol. Én je kan uitgroeien tot een echte expert.

4. Bedrijven in de accountancysector blijven sterk inzetten op digitalisatie en nieuwe technologieën

Als accountant ga je aan de slag in een sterk innoverende en digitaliserende sector. Denk maar aan AI-gust, een nieuw fintechbedrijf opgericht door BDO België, Van Havermaet en Vandelanotte. Met deze zelf ontwikkelde intelligente algoritmes kunnen accountants nóg gerichter en gepersonaliseerd advies verlenen, trends en benchmarks formuleren. En dit is nog maar één van de vele nieuwe technologieën binnen de sector!

5. Je mag werken voor heel wat leuke bedrijven

De jaarrekening opstellen voor de band Goose of slagerij Dierendonck (de bekendste slagerij van het land nvdr.)? Het zijn maar enkele voorbeelden van leuke bedrijven waar je opdrachten voor kan uitvoeren. Want ze hebben allemaal een boekhouder nodig 😉.

6. Je komt op heel veel plaatsen

Door al die verschillende bedrijven in verschillende sectoren, kom je ook op veel locaties. Een beetje toerist in eigen land dus. 

7. Accountancy is een goed betaalde sector

Volgens het Jobat Salariskompas staat het beroep van Accountant in de top 10 van best betaalde jobs in België. En da’s natuurlijk altijd mooi meegenomen.

And last but not least, je komt in een fantastisch familiaal team terecht! Of toch zeker bij Vandelanotte 😉. En het beste bewijs daarvan zijn de verhalen van onze collega’s. Zij vertellen je er graag meer over op onze News-pagina! Klaar voor een job als accountant? Of kies je binnenkort voor een opleiding Accountancy-Fiscaliteit? Just do it! En check zeker ook eens onze vacatures!