Vandelanotte Vragenvuur: hoe ziet de dag van Senior Advisor Tax Michaël eruit?

06 juni 2023

In Vandelanotte Vragenvuur leggen we telkens één medewerker het vuur aan de schenen. Zo krijg je een goed zicht op wat een job bij Vandelanotte eigenlijk inhoudt. Deze keer maak je kennis met Michaël Lagrou, Senior Advisor Tax bij Vandelanotte Kortrijk.

Michaël Lagrou, Senior Advisor Tax bij Vandelanotte

Michaël, een Senior Advisor Tax, waar houdt die zich zoal mee bezig?

Wij zijn verantwoordelijk voor de fiscale optimalisatie van onze klanten. Concreet zorgen we ervoor dat ze niet teveel belastingen betalen, stellen we bepaalde herstructureringen voor, geven we inzichten in allerlei boekhoudkundige en juridische topics, … Op basis van feiten en cijfers én ons advies kunnen klanten dan de juiste beslissingen nemen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag start met bekijken van mijn mailbox en het opstellen van de to do’s voor die dag. Daarnaast probeer ik dagelijks minstens één overleg in te plannen met een klant, team- of accountmanager of een van de collega’s. Hoe de dag er verder uitziet, is voor mij vaak ook een verrassing. Het kan gebeuren dat ik enkele dagen na elkaar aan hetzelfde project werk, bijvoorbeeld bij een herstructurering of fiscale ruling. Maar evengoed zijn er dagen waarop er eerst dringende vragen van klanten of collega’s opgelost moeten worden.

Hoe is de sfeer in het team?

Je ziet je collega’s meer dan je eigen kinderen en partner, dus ik vind het een must om een goede band te hebben. Binnen team Tax zorgen we ervoor dat iedereen zich goed voelt. We gaan geregeld iets drinken na het werk of spreken af om samen te eten. En als je een minder moment hebt, kan je altijd terecht bij de teammanager voor een goed gesprek. Ook met de collega’s van andere afdelingen en kantoren is er een fijn contact, iedereen is open en sympathiek.

Voor wie is deze job weggelegd?

Naast een interesse in economie, fiscaliteit en recht moet je goed kunnen communiceren en enige verantwoordelijkheidszin hebben. Als Senior Advisor Tax begeleid je namelijk jongere collega’s, maar ook klanten en ondernemingen. Als je er voldoening uithaalt om hen te helpen groeien, dan is deze job zeker iets voor jou! Ik vind het zelf een hele leuke en gevarieerde job, bij Vandelanotte kan je echt het verschil maken.

Heeft het verhaal van Michaël je geïnspireerd? Check snel onze vacatures en misschien vervoeg jij binnenkort ons team.